Gastón Pereiro - un demn urmaș al polivalenței idolului său

Încă din momentul întemeierii sportului rege, întreg mapamondul avea să fie captivat de diverși fotbaliști din diverse colțuri ale lumii, întrucât acest sport a fost și va rămâne al artiștilor, respectiv al celor preocupați în mod deosebit de orgoliul personal. Un astfel de fotbalist va fi amintit prin intermediul acestui blog. El încă nu-i un artist, după cum probabil anticipați, ci un individ al cărei dârzenii îl ajută enorm în dezvoltarea fotbalistică. Este de origine uruguayană, îl are idol pe nimeni altul decât Alvaro Recoba și de îndată ce voi termina această frază, îl veți cunoaște mai bine.

Gaston Pereiro, actualmente component al grupării Nacional de Montevideo, trăiește momente groaznice în momentul de față. În jurul după-amiezii zilei de ieri a fost la un pas să triumfe în cadrul competiției supreme din America de Sud rezervată fotbaliștilor până-n 20 de ani, însă rivala tradițională a uruguayenilor, Argentina, a fost naționala cu ambiție mai mare, astfel că este nevoit să răzbată într-o direcție favorabilă interesului personal. Un insucces te motivează suplimentar, după cum știm bine cu toții. În cazul lui Gaston, reprezintă ocazia perfectă să își propună misiuni cu caracter definitoriu în ceea ce privește îndreptarea erorilor comise , căci este loc de mai bine.

Cel mai productiv dintre uruguayeni la actuala ediție găzduită însuși de celești, nu se mulțumește ”pozând în victimă” , ci este conștient de faptul că va deveni la rândul său un fotbalist idolatrizat. Mai devreme sau mai târziu se va întâmpla această minune, ca să zic așa. Până atunci, însă, Gaston este subiectul redresării sufletești și n-are decât posibilitatea să demonstreze tuturor că nu degeaba este susținut de-o întreagă națiune.  Calitățile sale, unele extrem de necesare oricărui puști ce constă într-o mobilitate esențială combinațiilor pe spațiu redus cu colegii, viziunea impecabilă asupra jocului, demarcările letale în zone permisive finalizării acțiunilor cu frenezie tipică sud-americanilor cât și luarea unor decizii irevocabile în momente dificile ale întâlnirii, îi ușurează munca în aceste condiții. 

Nu trebuie să vă mire absolut deloc că protagonistul meu de astăzi reușește într-un fel să devină responsabilul de serviciu, deoarece se inspiră irefutabil din cariera unuia dintre cei mai buni executanți de lovituri libere din istoria fotbalului. Ceea ce mă miră este că Pereiro nu stăpânește impecabil acest procedeu. Spre deosebire de Recoba, puștiul de 19 ani obișnuiește să se implice doar în cazuri ce necesită varietatea virtutelor dobândite maiestuos. Eu consider că pentru moment ceea ce face este de bun augur și doar seriozitatea îl va ajuta să devină un demn urmaș al polivalenței idolului său, pentru că tot ce-i trebuie este fără discuții un program asiduu de antrenament cu staff-ul tehnic în privința îmbunătățirii defectelor, care nu-s puține și pentru care nu se merită să le aducem în discuție. Ceea ce este important în acest context îl constituie de departe ardoarea jucătorului, indispensabilă pretențiilor puștiului.


P.S. De-un lucru sunt sigur: el va face orice să-și îndeplinească scopul în viață. Rămâne de văzut când și cum va reuși. 
Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii